Vize İşlemleri, Vizesi, Vizeci

Vize İşlemleri

Avustralya Vizesi

İŞ VEREN OLARAK AVUSTRALYA VİZESİ GEREKLİ EVRAKLAR

İmza Sirküleri
Faaliyet Belgesi ( En az 6 ay geçerliliği olması gerekmektedir.)
Ticari Sicil Gazetesi
Vergi Levhası ( Yeni Tarihli)
Şirketin Antetli Kağıdına Gidiş Amacını ve Kalış Süresini kapsayacak İngilizce bir Dilekçe Kaşeli ve imzalı
Ticari Seyahatler İçin Avustralya’daki Firmadan Davetiye
Şirketin Banka Hesapları
Şahsi Banka Hesapları
Gayrimenkul Tapu Fotokopileri
Araç Ruhsat Fotokopileri
Evlilik Cüzdan Fotokopisi
Nüfus Müdürlüğünden Vukuatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği
Varsa Otel – Uçak Rezervasyonları veya Turistik Davetiye
2 Adet Arka Fon Beyaz Vesikalık Fotoğraf
Pasaport ve Varsa Eski Pasaportlar

BORDROLU ÇALIŞAN OLARAK AVUSTRALYA VİZESİ GEREKLİ EVRAKLAR

Çalıştığı Şirketin İmza Sirküleri
Faaliyet Belgesi ( En az 6 ay geçerliliği olması gerekmektedir.)
Ticari Sicil Gazetesi
Vergi Levhası ( Yeni Tarihli )
SSK İşe Giriş Bildirgesi
Son 3 Aylık Maaş Bordrosu
SSK Hizmet Dökümü
Şirketin Antetli Kağıdına Konsolosluğun Vize Departmanına Hitaben Yazılmış Seyahat Detaylarını Belirten Dilekçe Kaşeli-İmzalı ( İngilizce)
Ticari Seyahatler İçin Avustralya’da Gidilecek Olan Firmadan Davetiye
Şirketin Banka Hesapları
Turistik Seyahatler İçin Şahsi Banka Hesapları
Gayrimenkul Tapu Fotokopileri
Araç ruhsat Fotokopisi
Evlilik Cüzdanı Fotokopisi
Nüfus Müdürlüğünden Vukuatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği
Varsa Otel –Uçak Rezervasyonları veya Turistik Davetiye
Pasaport ve Varsa Eski Pasaportlar
2 Adet Arka Fon Beyaz Vesikalık Fotoğraf

EV HANIMI OLARAK AVUSTRALYA VİZESİ GEREKLİ EVRAKLAR

Avustralya Konsolosluğu Vize Departmanına Hitaben Yazılmış ,Seyahat Detaylarını Belirten Dilekçe ( İngilizce)
Gayrimenkul Tapu Fotokopileri
Araç Ruhsat fotokopisi
Evlilik Cüzdan Fotokopisi
Nüfus Müdürlüğünden Vukuatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği
Eşi Çalışıyor veya İşveren ise Yukarıda Belirtilen Evraklar Eklenecektir.
Birlikte Seyahat Edilecek İse Eşinin Geçerli Avustralya Vize Fotokopisi
Pasaport ( Vize Başvurusu itibari ile en az 6 ay geçerliliği olması gerekmektedir.)
ve Varsa Eski Pasaportlar
Varsa Otel – Uçak Rezervasyonları veya Turistik Davetiye
2 Adet Arka Fon Beyaz Vesikalık Fotoğraf

EMEKLİ OLARAK AVUSTRALYA VİZESİ GEREKLİ EVRAKLAR

Avustralya Konsolosluğu Vize Departmanına Hitaben Yazılmış ,Seyahat Detaylarını Belirten Dilekçe ( İngilizce)
Emekli Cüzdan Fotokopisi
Banka Hesapları
Gayrimenkul Tapu Fotokopileri
Araç Ruhsat Fotokopisi
Evlilik Cüzdan Fotokopisi
Nüfus Müdürlüğünden Vukuatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği
Pasaport ( Vize Başvuru Tarihi itibari ile en az 6 ay geçerliliği olması gerekmektedir.)
Ve Varsa Eski Pasaportlar
Varsa Otel – Uçak Rezervasyonları veya Turistik Davetiye
2 Adet Arka Fon Beyaz Vesikalık Fotoğraf

ÖĞRENCİ OLARAK AVUSTRALYA VİZESİ GEREKLİ EVRAKLAR

Avustralya Konsolosluğu Vize Departmanına Hitaben Yazılmış ,Seyahat Detaylarını Belirten Dilekçe (ingilizce)
Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli ve İngilizce)
18 Yaşını Doldurmamış ise Anne ve Babadan Muvafakatname
Anne-Baba Çalışıyor veya İş Veren İse Yukarıdaki Evraklar Eklenecektir.
Anne-Babanın Banka Hesapları
Gayrimenkul Tapu Fotokopileri
Nüfus Müdürlüğünden Vukuatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği
Birlikte Seyahat Edilecek ise Geçerli Vizelerinin fotokopileri
Pasaport ( Vize Başvuru Tarihi itibari ile en az 6 ay geçerliliği olması gerekmektedir.) Ve Varsa Eski Pasaportlar
Varsa Otel – Uçak Rezervasyonları veya Turistik Davetiye
2 Adet Arka Fon Beyaz Vesikalık Fotoğraf

Devlet Memurların’dan İstenen Evrak Listesi

En az 6 ay geçerli pasaport son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız
Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
Konsolosluga hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
Bağlı olduğu makamdan izin belgesi
Resmi kurum görev kimlik kartının önlü arkalı fotokopisi
Son 3 aylık maaş bodrosu
Son 3 aylık banka hesap dökümü bankadan kaşeli imzalı veya hesap cüzdanı güncel tarihli hesap bakiyesi bulunan ve randevu gününden Son 1 hafta içinde alınmış olması gerekir
Tapu fotokopileri varsa araç ruhsat fotokopileri varsa
Kimlik fotokopisi
Uçak ve otel rezervasyonları
Varsa tur programı
Yurt dışı seyahat saglık sigortası

Devlet memurları’na Ticari Vize İçin Gerekli Evrak Listesi ;

En az 6 ay gecerli pasaport son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız
Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
Konsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
Davetiye gideceğiniz ülkede ki şirket tarafından yollanmış üzerinde seyahat tarihlerine ve ilgili kişilerin isimleri yazdıgı davetiye
Far işe giriş kartı veya katılmaya ilişkin belgeler
Konsolosluğa hitaben dilekçe
Bağlı olduğu makamdan izin belgesi
Resmi kurum görev kimlik kartının önlü arkalı fotokopisi
So3 aylık maaş bodrosu
Son 3 aylık banka hesap dökümü bankadan kaşeli imzalı veya hesap cüzdanı güncel tarihli hesap bakiyesi bulunan ve randevu gününden son 1 hafta içinde alınmış olması gerekir
Kimlik fotokopisi
İkametgah belgesi
Uçak ve otel rezervasyonları
Varsa tur programı
Yurt dışı seyahat sağlık sigortası

Esnaflar İçin Vize Evrak Listesi

En az 6 ay gecerli pasaport son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız
3×4 formatında arka formatı beyaz 2 adet fotograf
Vukatlı nufus kayıt örneği nufus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli
Şirket antetli kagıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış baskonsolosluga yazılmıs vize talep dilekcesi
Firma sahibinin imza beyannamesi
Faaliyet belgesi baglı bulundugu meslek odasından son 3 ay tarihli
Vergi levhası fotokoposi son dönem
Ticari sicil gazetesi fotokopisi var ise
Son 3 aylık banka hesap dökümü bankadan kaşeli imzalı veya hesap cüzdanı güncel tarihli hesap bakiyesi bulunan randevu gününden son 1 hafta içinde alınmıs olması gerekir
Tapu fotokopileri varsa arac ruhsat fotokopiler
Kimlik fotokopisi ikametgah belgesi
Otel ucak rezervasyonları yurt dışı seyahat saglık sigortası

Esnaflar İçin Ticari Vize Evrak Listesi;

En az 6 ay gecerli pasaport son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız
3×4 formatın’da arka formatı beyaz 2 adet fotograf
Davetiye gidilecek ülkedeki şirket tarafından yollanmış üzerinde seyahat tarihlerine ve ilgili kişilerin isimleri yazdıgı davetiye
Fuar işer giriş kartı veya katılmaya ilişkin belgeler
Firma sahibinin imza beyannamesi
Faaliyet belgesi baglı bulundugu meslek odasından son 3 ay tarihli
Vergi levhası fotokoposi son dönem
Ticari sicil gazetesi fotokopisi var ise
Son 3 aylık banka hesap dökümü bankadan kaşeli imzalı veya hesap cüzdanı güncel tarihli hesap bakiyesi bulunan randevu gününden son 1 hafta içinde alınmıs olması gerekir
Tapu fotokopileri varsa arac ruhsat fotokopiler
Kimlik forokopisi ikametgah belgesi
Otel ucak rezervasyonları yurt dışı seyahat saglık sigortası
Vukatlı nufus kayıt örneği nufus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli

AVUKAT DOKTOR ECZACILAR İÇİN VİZE EVRAK LİSTESİ

En az 6 ay gecerli pasaport son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız
3X4 Formatında arka formatı beyaz 2 adet fotograf
İmza beyannamesi şirket ise sirküleri
Antetli kagıdına  kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış  baskonsolosluguna hitaben yazilmış dılekce
Faaliyet belgesi  baglı oldugu meslek odasından ve son 3 ay tarihli
Avukatlar  barodan
Doktorlar tabibler odasından
Eczacılar eczacılar odasından
Diş hekimleri diş hekimleri odasından
Mimarlar ve mühendisler mimarlar ve mühendisler odasından
Vergi levhası fotokopisi son dönem
Ticaret sicil fotokopileri şirket ise
Son 3 aylık banka hesap dökümü bankadan kaseli imzalı veya hesap cüzdanı güncel tarihli hesap bakiyesi bulunan randevu gününden son 1 hafta içinde alinmış olması gerekmektedir
Tapu fotokopileri varsa arac ruhsat fotokopileri
Vukuatlı nüfüs kayıt örnegi nufus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli anne baba eş cocukları gösteren
Kimlik fotokopisi
İkametgah belgesi ucak ve otel rezervasyonları varsa tur programı

AVUKAT DOKTOR ECZACILAR İÇİN  TİCARİ VİZE EVRAK LİSTESİ;

En az 6 ay gecerli pasaport son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız
3X4 Formatında arka formatı beyaz 2 adet fotograf
İmza beyannamesi şirket ise sirküleri
Fuar ise giriş kartı veya katılmaya ilişkin belgeler
Antetli kagıdına  kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış  baskonsolosluguna hitaben yazilmış dılekce fuar  ise  giriş kartı veya katılmaya ilişkin belgeler
DavetiyeGidilecek ülkedeki  şirketten  tarafından yollanmış üzerinde seyahat tarihlerine ve ilgili kişilerin isimleri yazdıgı davetiye
Faaliyet belgesi baglı oldugu meslek odasından ve son 3 ay tarıhlı
Avukatlar  barodan
Doktorlar tabibler odasından
Eczacılar eczacılar odasından
Diş hekimleri diş hekimleri odasından
Mimarlar ve mühendisler mimarlar ve mühendisler odasından
Kimlik fotokopisi
İkametgah belgesi
ucak ve otel rezervasyonları varsa tur programı
Yurt dışı seyahat saglık sogortası
Vukuatlı nüfüs kayıt örnegi nufus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli anne baba eş cocukları gösteren
Son 3 aylık banka hesap dökümü bankadan kaseli imzalı veya hesap cüzdanı güncel tarihli hesap bakiyesi bulunan randevu gününden son 1 hafta içinde alinmış olması gerekmektedir
Tapu fotokopileri varsa arac ruhsat fotokopileri

Benzer Konular

İngiltere Ülkesi İçin Öğrenci Vize Başvurusu

İngiltere Ülkesi İçin Öğrenci Vize Başvurusu

İngiltere öğrenci vizesini alabilmeniz için en önemli ayrıntı, bir okula veya dil kursunda kaydınız bulunması gerekmektedir. Son yıllarda öğrenci vize...

İngiltere Ülkesi İçin Çalışma Vize Başvurusu

İngiltere Ülkesi İçin Çalışma Vize Başvurusu

İngiltere çalışma vizesi ile alakalı vizenin çoğu çeşidi vardır ancak en çok müracaat yapılanları ise; İngiltere vizesi Çalışma İzni Vizesi...

Belçika vizesi kaç günde alınır ? Vize kaç günde çıkar ?

Belçika vizesi kaç günde alınır ? Vize kaç günde çıkar ?

Belçika vize alım süresi durumunuza göre değişir. Belçika konsolosluğu vizenizi bir an önce çıkarmak gibi acelesi yoktur. Belçika vizesi konsolosluğu...

Belçika Vizesi İçin Randevu, Belçika Vizesi Randevu

Belçika Vizesi İçin Randevu, Belçika Vizesi Randevu

Belçika vizesi için randevu almanız gerekmektedir. Belçika konsolosluğu  tarafından anlaşma yapılmış aracı olan bir firma tarafından yapılmaktadır. Belçika vize randevunuz...

İngiltereye vize almak için dikkat edilmesi gerekenler ?

İngiltereye vize almak için dikkat edilmesi gerekenler ?

İngiltere vizesi konusunda en kapsamlı uygulamalara sahip olan bir schengen ülkesidir. ingiltere ülkesine vize almanız için dikkat etmeniz gereken en...

Yazıya Yapılan Yorumlar

  1. Kemal Avusturalya Vizesi . Com diyor ki:

    spor akademisi mazunuyum.almanca,ingilizce ve rusca dillerini biliyorum.avustralya da yasamak istiyorum!!!

  2. UFUK DİKENLİ diyor ki:

    AVUSTRALYA YA ÇALIŞMAK İÇİN GİTMEK İSTİYORUM . KEFİL OLARAK AVUSTRALYA DA YAŞAYAN DAYIM VE YENGEM BULUNMAKTA .

Yukarı Almanya Vizesi Fransa Vizesi Hollanda Vizesi Yunanistan Vizesi Dubai Vizesi Belçika Vizesi Amerika Vizesi İngiltere Vizesi İtalya Vizesi Temizlik Şirketleri Tadilat Dekorasyon Vize İşlemleri Temizlik Şirketleri Fabrika Temizliğia> Dış cephe cam temizliği İnşaat Sonrası Temizlik