Amerika Vizesi

İŞ VEREN OLARAK AMERİKA VİZESİ GEREKLİ EVRAKLAR

  • İmza Sirküleri FOTOKOPİSİ
  • Faaliyet Belgesi ( En az 6 ay geçerliliği olması gerekmektedir.) FOTOKPİSİ
  • Ticari Sicil Gazetesi FOTOKPİSİ
  • Vergi Levhası ( Yeni Tarihli) FOTOKPİSİ
  • Şirketin Antetli Kağıdına Gidiş Amacını ve Kalış Süresini kapsayacak Dilekçe Kaşeli ve imzalı
  • Ticari Seyahatler İçin Amerika’daki Firmadan Davetiye
  • Şirketin Banka Hesapları son3 aylık
  • Şahsi Banka Hesapları son 3 aylık
  • Gayrimenkul Tapu Fotokopileri
  • Araç Ruhsat Fotokopileri
  • Evlilik Cüzdan Fotokopisi
  • Varsa Otel – Uçak Rezervasyonları veya Turistik Davetiye
  • 2 Adet Arka Fon Beyaz 5×5 Biyometrik Fotoğraf
  • Pasaport ve Varsa Eski Pasaportlar

BORDROLU ÇALIŞAN OLARAK AMERİKA VİZESİ GEREKLİ EVRAKLAR

  • Çalıştığı Şirketin İmza Sirküleri FOTOKPİSİ
  • Faaliyet Belgesi ( En az 6 ay geçerliliği olması gerekmektedir.) FOTOKPİSİ
  • Ticari Sicil Gazetesi FOTOKPİSİ
  • Vergi Levhası ( Yeni Tarihli ) FOTOKPİSİ
  • SSK İşe Giriş Bildirgesi
  • Son 3 Aylık Maaş Bordrosu
  • SSK Hizmet Dökümü
  • Şirketin Antetli Kağıdına Konsolosluğun Vize Departmanına Hitaben Yazılmış Seyahat Detaylarını Belirten
  • Dilekçe Kaşeli-İmzalı
  • Ticari Seyahatler İçin Amerika’da Gidilecek Olan Firmadan Davetiye
  • Şirketin Banka Hesapları son 3 aylık
  • Turistik Seyahatler İçin Şahsi Banka Hesapları son 3 aylık
  • Gayrimenkul Tapu Fotokopileri
  • Araç ruhsat Fotokopisi
  • Evlilik Cüzdanı Fotokopisi
  • Varsa Otel –Uçak Rezervasyonları veya Turistik Davetiye
  • Pasaport ve Varsa Eski Pasaportlar
  • 2 Adet 5×5 Arka Fon Beyaz Biyometrik Fotoğraf

EV HANIMI OLARAK AMERİKA VİZESİ GEREKLİ EVRAKLAR

  • Amerika Konsolosluğu Vize Departmanına Hitaben Yazılmış ,Seyahat Detaylarını Belirten Dilekçe
  • Gayrimenkul Tapu Fotokopileri VAR İSE
  • Araç Ruhsat fotokopisi
  • Evlilik Cüzdan Fotokopisi
  • Eşi Çalışıyor veya İşveren ise Yukarıda Belirtilen Evraklar Eklenecektir.
  • Birlikte Seyahat Edilecek İse Eşinin Geçerli Amerika Vize Fotokopisi
  • Pasaport ( Vize Başvurusu itibari ile en az 6 ay geçerliliği olması gerekmektedir.)
    ve Varsa Eski Pasaportlar
  • Varsa Otel – Uçak Rezervasyonları veya Turistik Davetiye
  • 2 Adet Arka Fon Beyaz 5×5 Biyometrik Fotoğraf

EMEKLİ OLARAK AMERİKA VİZESİ GEREKLİ EVRAKLAR

  • Emekli kimlik kartı fotokopisi
  • son 3 aylık banka hesap dökümü
  • Gayrimenkul Tapu Fotokopileri var ise
  • Araç Ruhsat Fotokopisi
  • Evlilik Cüzdan Fotokopisi
  • Pasaport ( Vize Başvuru Tarihi itibari ile en az 6 ay geçerliliği olması gerekmektedir.)
  • Ve Varsa Eski Pasaportlar
  • Varsa Otel – Uçak Rezervasyonları veya Turistik Davetiye
  • 2 Adet Arka Fon Beyaz 5×5 Biyometrik Fotoğraf

ÖĞRENCİ OLARAK AMERİKA VİZESİ GEREKLİ EVRAKLAR

  • Amerika Konsolosluğu Vize Departmanına Hitaben Yazılmış ,Seyahat Detaylarını Belirten Dilekçe
    Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli ve İngilizce)
  • Okulundan transkript belgesi
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • 18 Yaşını Doldurmamış ise Anne ve Babadan Muvafakatname
  • Anne-Baba Çalışıyor veya İş Veren İse Yukarıdaki Evraklar Eklenecektir.
  • Anne-Babanın Banka Hesapları son 3 aylık
  • Gayrimenkul Tapu Fotokopileri
  • Birlikte Seyahat Edilecek ise Geçerli Vizelerinin fotokopileri
  • Pasaport ( Vize Başvuru Tarihi itibari ile en az 6 ay geçerliliği olması gerekmektedir.) Ve Varsa Eski Pasaportlar
  • Varsa Otel – Uçak Rezervasyonları veya Turistik Davetiye
  • 2 Adet Arka Fon Beyaz 5×5 Biyometrik Fotoğraf

 

Devlet Memurların’dan İstenen Evrak Listesi

  • En az 6 ay geçerli pasaport son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız
  • Arka fonu beyaz 2 adet 5×5 fotoğraf
  • Kurumdan görev yazısı
  • Resmi kurum görev kimlik kartının önlü arkalı fotokopisi
  • Son 3 aylık maaş bodrosu
  • Son 3 aylık banka hesap dökümü bankadan kaşeli imzalı veya hesap cüzdanı güncel tarihli hesap bakiyesi bulunan ve randevu gününden Son 1 hafta içinde alınmış olması gerekir
  • Tapu fotokopileri varsa araç ruhsat fotokopileri varsa
  • Uçak ve otel rezervasyonları
  • Varsa tur programı

Devlet memurları’na Ticari Vize İçin Gerekli Evrak Listesi ;

  • En az 6 ay gecerli pasaport son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız
  • Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
  • Davetiye gideceğiniz ülkede ki şirket tarafından yollanmış üzerinde seyahat tarihlerine ve ilgili kişilerin isimleri yazdıgı davetiye
  • Kurum kimlik kartı fotokopisi
  • KURUMDAN GÖREVLİ OLDUĞUNA DAİR YAZI
  • Bağlı olduğu makamdan izin belgesi
  • So3 aylık maaş bodrosu
  • Son 3 aylık banka hesap dökümü bankadan kaşeli imzalı veya hesap cüzdanı güncel tarihli hesap bakiyesi bulunan ve randevu gününden son 1 hafta içinde alınmış olması gerekir
  • Uçak ve otel rezervasyonları
  • Varsa tur programı

Esnaflar İçin Vize Evrak Listesi

  • En az 6 ay gecerli pasaport son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız
  • 5×5  formatında arka formatı beyaz 2 adet fotoğraf
  • Vukatlı nufus kayıt örneği nufus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli
  • Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış başkonsolosluğa yazılmıs vize talep dilekcesi
  • İmza sirküleri fotokopisi
  • Faaliyet belgesi bağlı bulunduğu meslek odasından son 3 ay tarihli
  • Vergi levhası fotokopisi son dönem
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi var ise
  • Son 3 aylık banka hesap dökümü bankadan kaşeli imzalı veya hesap cüzdanı güncel tarihli hesap bakiyesi bulunan randevu gününden son 1 hafta içinde alınmıs olması gerekir
  • Tapu fotokopileri varsa araç ruhsat fotokopiler
  • Kimlik fotokopisi ikametgah belgesi
  • Otel ucak rezervasyonları yurt dışı seyahat saglık sigortası

Esnaflar İçin Ticari Vize Evrak Listesi;

  • En az 6 ay gecerli pasaport son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız
  • 5×5  formatın’da arka formatı beyaz 2 adet fotograf
  • Davetiye gidilecek ülkedeki şirket tarafından yollanmış üzerinde seyahat tarihlerine ve ilgili kişilerin isimleri yazdıgı davetiye
  • Fuar işer giriş kartı veya katılmaya ilişkin belgeler
  • Firma sahibinin imza beyannamesi
  • Faaliyet belgesi baglı bulundugu meslek odasından son 3 ay tarihli
  • Vergi levhası fotokoposi son dönem
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi var ise
  • Son 3 aylık banka hesap dökümü bankadan kaşeli imzalı veya hesap cüzdanı güncel tarihli hesap bakiyesi bulunan randevu gününden son 1 hafta içinde alınmıs olması gerekir
  • Tapu fotokopileri varsa arac ruhsat fotokopiler
  • Kimlik forokopisi ikametgah belgesi
  • Otel ucak rezervasyonları yurt dışı seyahat saglık sigortası
  • Vukatlı nufus kayıt örneği nufus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli

AVUKAT DOKTOR ECZACILAR İÇİN VİZE EVRAK LİSTESİ

  • En az 6 ay gecerli pasaport son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız
  • 5×5  Formatında arka formatı beyaz 2 adet fotograf
  • İmza beyannamesi şirket ise sirküleri
  • Antetli kagıdına  kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış  baskonsolosluguna hitaben yazilmış dılekce
  • Faaliyet belgesi  baglı oldugu meslek odasından ve son 3 ay tarihli
  • Avukatlar  barodan
  • Doktorlar tabibler odasından
  • Eczacılar eczacılar odasından
  • Diş hekimleri diş hekimleri odasından
  • Mimarlar ve mühendisler mimarlar ve mühendisler odasından
  • Vergi levhası fotokopisi son dönem
  • Ticaret sicil fotokopileri şirket ise
  • Son 3 aylık banka hesap dökümü bankadan kaseli imzalı veya hesap cüzdanı güncel tarihli hesap bakiyesi bulunan randevu gününden son 1 hafta içinde alinmış olması gerekmektedir
  • Tapu fotokopileri varsa arac ruhsat fotokopileri
  • Vukuatlı nüfüs kayıt örnegi nufus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli anne baba eş cocukları gösteren
  • Kimlik fotokopisi
  • İkametgah belgesi ucak ve otel rezervasyonları varsa tur programı

AVUKAT DOKTOR ECZACILAR İÇİN  TİCARİ VİZE EVRAK LİSTESİ;

  • En az 6 ay gecerli pasaport son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız
  • 5×5  Formatında arka formatı beyaz 2 adet fotograf
  • İmza beyannamesi şirket ise sirküleri
  • Fuar ise giriş kartı veya katılmaya ilişkin belgeler
  • Antetli kagıdına  kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış  baskonsolosluguna hitaben yazilmış dılekce fuar  ise  giriş kartı veya katılmaya ilişkin belgeler
  • DavetiyeGidilecek ülkedeki  şirketten  tarafından yollanmış üzerinde seyahat tarihlerine ve ilgili kişilerin isimleri yazdıgı davetiye
  • Faaliyet belgesi baglı oldugu meslek odasından ve son 3 ay tarıhlı
  • Avukatlar  barodan
  • Doktorlar tabibler odasından
  • Eczacılar eczacılar odasından
  • Diş hekimleri diş hekimleri odasından
  • Mimarlar ve mühendisler mimarlar ve mühendisler odasından
  • Kimlik fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • ucak ve otel rezervasyonları varsa tur programı
  • Vukuatlı nüfüs kayıt örnegi nufus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli anne baba eş cocukları gösteren
  • Son 3 aylık banka hesap dökümü bankadan kaseli imzalı veya hesap cüzdanı güncel tarihli hesap bakiyesi bulunan randevu gününden son 1 hafta içinde alinmış olması gerekmektedir
  • Tapu fotokopileri varsa arac ruhsat fotokopileri
Amerika Vizesi sitemize 01 Aralık 2014 tarihinde eklenmiş ve kişi tarafından ziyaret edilmiş.

Yorumlar

İsminiz
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz
eylül Amerika vizesi . com
02 Kasım 2013 - 12:56

akrabalarımdan davetiye aldım çalışmıyorum ziyaret amaçlı gidiyorum ünviversite mezunuyum hangi evrakları temin etmem gerektiğini ve vize için neler yapmam gerektiğiyle ilgili bilgi almak istiyorum teşekkürler

Enis amerika vizesi . com
02 Kasım 2013 - 13:11

Amerikan vizesi başvurusunda bulunmak istiyorum yardım ederseniz sevinirim.

Özlem Amerika Vizesi . Com
02 Kasım 2013 - 13:26

amerika öğrenci vizesi almak istiyorum

Orhan Amerika Vize İşlemleri
06 Kasım 2013 - 13:36

Vize almak için gerekli bilgileri öğrenebilir miyim?

İlgili Terimler :