Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi – ÖRNEK DİLEKÇE İÇİN TIKLAYIN

İŞ VEREN OLARAK AMERİKA VİZESİ GEREKLİ EVRAKLAR

  • İmza Sirküleri FOTOKOPİSİ
  • Faaliyet Belgesi ( En az 6 ay geçerliliği olması gerekmektedir.) FOTOKOPİSİ
  • Ticari Sicil Gazetesi FOTOKOPİSİ
  • Vergi Levhası ( Yeni Tarihli) FOTOKOPİSİ
  • Şirketin Antetli Kağıdına Gidiş Amacını ve Kalış Süresini kapsayacak Dilekçe Kaşeli ve imzalı
  • Ticari Seyahatler İçin Amerika’daki Firmadan Davetiye
  • Şirketin Banka Hesapları son3 aylık
  • Şahsi Banka Hesapları son 3 aylık
  • Gayrimenkul Tapu Fotokopileri
  • Araç Ruhsat Fotokopileri
  • Evlilik Cüzdan Fotokopisi
  • Varsa Otel – Uçak Rezervasyonları veya Turistik Davetiye
  • 2 Adet Arka Fon Beyaz 5×5 Biyometrik Fotoğraf
  • Pasaport ve Varsa Eski Pasaportlar

BORDROLU ÇALIŞAN OLARAK AMERİKA VİZESİ GEREKLİ EVRAKLAR

  • Çalıştığı Şirketin İmza Sirküleri FOTOKOPİSİ
  • Faaliyet Belgesi ( En az 6 ay geçerliliği olması gerekmektedir.) FOTOKOPİSİ
  • Ticari Sicil Gazetesi FOTOKOPİSİ
  • Vergi Levhası ( Yeni Tarihli ) FOTOKOPİSİ
  • SSK İşe Giriş Bildirgesi
  • Son 3 Aylık Maaş Bordrosu
  • SSK Hizmet Dökümü
  • Şirketin Antetli Kağıdına Konsolosluğun Vize Departmanına Hitaben Yazılmış Seyahat Detaylarını Belirten
  • Dilekçe Kaşeli-İmzalı
  • Ticari Seyahatler İçin Amerika’da Gidilecek Olan Firmadan Davetiye
  • Şirketin Banka Hesapları son 3 aylık
  • Turistik Seyahatler İçin Şahsi Banka Hesapları son 3 aylık
  • Gayrimenkul Tapu Fotokopileri
  • Araç ruhsat Fotokopisi
  • Evlilik Cüzdanı Fotokopisi
  • Varsa Otel –Uçak Rezervasyonları veya Turistik Davetiye
  • Pasaport ve Varsa Eski Pasaportlar
  • 2 Adet 5×5 Arka Fon Beyaz Biyometrik Fotoğraf

EV HANIMI OLARAK AMERİKA VİZESİ GEREKLİ EVRAKLAR

  • Amerika Konsolosluğu Vize Departmanına Hitaben Yazılmış ,Seyahat Detaylarını Belirten Dilekçe
  • Gayrimenkul Tapu Fotokopileri VAR İSE
  • Araç Ruhsat fotokopisi
  • Evlilik Cüzdan Fotokopisi
  • Eşi Çalışıyor veya İşveren ise Yukarıda Belirtilen Evraklar Eklenecektir.
  • Birlikte Seyahat Edilecek İse Eşinin Geçerli Amerika Vize Fotokopisi
  • Pasaport ( Vize Başvurusu itibari ile en az 6 ay geçerliliği olması gerekmektedir.)
    ve Varsa Eski Pasaportlar
  • Varsa Otel – Uçak Rezervasyonları veya Turistik Davetiye
  • 2 Adet Arka Fon Beyaz 5×5 Biyometrik Fotoğraf

EMEKLİ OLARAK AMERİKA VİZESİ GEREKLİ EVRAKLAR

  • Emekli kimlik kartı fotokopisi
  • son 3 aylık banka hesap dökümü
  • Gayrimenkul Tapu Fotokopileri var ise
  • Araç Ruhsat Fotokopisi
  • Evlilik Cüzdan Fotokopisi
  • Pasaport ( Vize Başvuru Tarihi itibari ile en az 6 ay geçerliliği olması gerekmektedir.)
  • Ve Varsa Eski Pasaportlar
  • Varsa Otel – Uçak Rezervasyonları veya Turistik Davetiye
  • 2 Adet Arka Fon Beyaz 5×5 Biyometrik Fotoğraf

ÖĞRENCİ OLARAK AMERİKA VİZESİ GEREKLİ EVRAKLAR

  • Amerika Konsolosluğu Vize Departmanına Hitaben Yazılmış ,Seyahat Detaylarını Belirten Dilekçe
    Öğrenci Belgesi ( Yeni Tarihli ve İngilizce)
  • Okulundan transkript belgesi
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • 18 Yaşını Doldurmamış ise Anne ve Babadan Muvafakatname
  • Anne-Baba Çalışıyor veya İş Veren İse Yukarıdaki Evraklar Eklenecektir.
  • Anne-Babanın Banka Hesapları son 3 aylık
  • Gayrimenkul Tapu Fotokopileri
  • Birlikte Seyahat Edilecek ise Geçerli Vizelerinin fotokopileri
  • Pasaport ( Vize Başvuru Tarihi itibari ile en az 6 ay geçerliliği olması gerekmektedir.) Ve Varsa Eski Pasaportlar
  • Varsa Otel – Uçak Rezervasyonları veya Turistik Davetiye
  • 2 Adet Arka Fon Beyaz 5×5 Biyometrik Fotoğraf

Devlet Memurların’dan İstenen Evrak Listesi

  • En az 6 ay geçerli pasaport son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız
  • Arka fonu beyaz 2 adet 5×5 fotoğraf
  • Kurumdan görev yazısı
  • Resmi kurum görev kimlik kartının önlü arkalı fotokopisi
  • Son 3 aylık maaş bodrosu
  • Son 3 aylık banka hesap dökümü bankadan kaşeli imzalı veya hesap cüzdanı güncel tarihli hesap bakiyesi bulunan ve randevu gününden Son 1 hafta içinde alınmış olması gerekir
  • Tapu fotokopileri varsa araç ruhsat fotokopileri varsa
  • Uçak ve otel rezervasyonları
  • Varsa tur programı

Devlet memurları’na Ticari Vize İçin Gerekli Evrak Listesi ;

  • En az 6 ay gecerli pasaport son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız
  • Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
  • Davetiye gideceğiniz ülkede ki şirket tarafından yollanmış üzerinde seyahat tarihlerine ve ilgili kişilerin isimleri yazdıgı davetiye
  • Kurum kimlik kartı fotokopisi
  • KURUMDAN GÖREVLİ OLDUĞUNA DAİR YAZI
  • Bağlı olduğu makamdan izin belgesi
  • So3 aylık maaş bodrosu
  • Son 3 aylık banka hesap dökümü bankadan kaşeli imzalı veya hesap cüzdanı güncel tarihli hesap bakiyesi bulunan ve randevu gününden son 1 hafta içinde alınmış olması gerekir
  • Uçak ve otel rezervasyonları
  • Varsa tur programı

Esnaflar İçin Vize Evrak Listesi

  • En az 6 ay gecerli pasaport son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız
  • 5×5  formatında arka formatı beyaz 2 adet fotoğraf
  • Vukatlı nufus kayıt örneği nufus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli
  • Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış başkonsolosluğa yazılmıs vize talep dilekcesi
  • İmza sirküleri fotokopisi
  • Faaliyet belgesi bağlı bulunduğu meslek odasından son 3 ay tarihli
  • Vergi levhası fotokopisi son dönem
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi var ise
  • Son 3 aylık banka hesap dökümü bankadan kaşeli imzalı veya hesap cüzdanı güncel tarihli hesap bakiyesi bulunan randevu gününden son 1 hafta içinde alınmıs olması gerekir
  • Tapu fotokopileri varsa araç ruhsat fotokopiler
  • Kimlik fotokopisi ikametgah belgesi
  • Otel ucak rezervasyonları yurt dışı seyahat saglık sigortası

Esnaflar İçin Ticari Vize Evrak Listesi;

  • En az 6 ay gecerli pasaport son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız
  • 5×5  formatın’da arka formatı beyaz 2 adet fotograf
  • Davetiye gidilecek ülkedeki şirket tarafından yollanmış üzerinde seyahat tarihlerine ve ilgili kişilerin isimleri yazdıgı davetiye
  • Fuar işer giriş kartı veya katılmaya ilişkin belgeler
  • Firma sahibinin imza beyannamesi
  • Faaliyet belgesi baglı bulundugu meslek odasından son 3 ay tarihli
  • Vergi levhası fotokoposi son dönem
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi var ise
  • Son 3 aylık banka hesap dökümü bankadan kaşeli imzalı veya hesap cüzdanı güncel tarihli hesap bakiyesi bulunan randevu gününden son 1 hafta içinde alınmıs olması gerekir
  • Tapu fotokopileri varsa arac ruhsat fotokopiler
  • Kimlik forokopisi ikametgah belgesi
  • Otel ucak rezervasyonları yurt dışı seyahat saglık sigortası
  • Vukatlı nufus kayıt örneği nufus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli

AVUKAT DOKTOR ECZACILAR İÇİN VİZE EVRAK LİSTESİ

  • En az 6 ay gecerli pasaport son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız
  • 5×5  Formatında arka formatı beyaz 2 adet fotograf
  • İmza beyannamesi şirket ise sirküleri
  • Antetli kagıdına  kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış  baskonsolosluguna hitaben yazilmış dılekce
  • Faaliyet belgesi  baglı oldugu meslek odasından ve son 3 ay tarihli
  • Avukatlar  barodan
  • Doktorlar tabibler odasından
  • Eczacılar eczacılar odasından
  • Diş hekimleri diş hekimleri odasından
  • Mimarlar ve mühendisler mimarlar ve mühendisler odasından
  • Vergi levhası fotokopisi son dönem
  • Ticaret sicil fotokopileri şirket ise
  • Son 3 aylık banka hesap dökümü bankadan kaseli imzalı veya hesap cüzdanı güncel tarihli hesap bakiyesi bulunan randevu gününden son 1 hafta içinde alinmış olması gerekmektedir
  • Tapu fotokopileri varsa arac ruhsat fotokopileri
  • Vukuatlı nüfüs kayıt örnegi nufus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli anne baba eş cocukları gösteren
  • Kimlik fotokopisi
  • İkametgah belgesi ucak ve otel rezervasyonları varsa tur programı

AVUKAT DOKTOR ECZACILAR İÇİN  TİCARİ VİZE EVRAK LİSTESİ;

  • En az 6 ay gecerli pasaport son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız
  • 5×5  Formatında arka formatı beyaz 2 adet fotograf
  • İmza beyannamesi şirket ise sirküleri
  • Fuar ise giriş kartı veya katılmaya ilişkin belgeler
  • Antetli kagıdına  kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış  baskonsolosluguna hitaben yazilmış dılekce fuar  ise  giriş kartı veya katılmaya ilişkin belgeler
  • DavetiyeGidilecek ülkedeki  şirketten  tarafından yollanmış üzerinde seyahat tarihlerine ve ilgili kişilerin isimleri yazdıgı davetiye
  • Faaliyet belgesi baglı oldugu meslek odasından ve son 3 ay tarıhlı
  • Avukatlar  barodan
  • Doktorlar tabibler odasından
  • Eczacılar eczacılar odasından
  • Diş hekimleri diş hekimleri odasından
  • Mimarlar ve mühendisler mimarlar ve mühendisler odasından
  • Kimlik fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • ucak ve otel rezervasyonları varsa tur programı
  • Vukuatlı nüfüs kayıt örnegi nufus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli anne baba eş cocukları gösteren
  • Son 3 aylık banka hesap dökümü bankadan kaseli imzalı veya hesap cüzdanı güncel tarihli hesap bakiyesi bulunan randevu gününden son 1 hafta içinde alinmış olması gerekmektedir
  • Tapu fotokopileri varsa arac ruhsat fotokopileri

Etiketler: Okunma 22 Eki 2015

Benzer Yazılar

Belçika Vizesi

24 Eki 2015

Finlandiya Vizesi

23 Eki 2015
Lüksemburg Vizesi

Lüksemburg Vizesi

23 Eki 2015
İsveç Vizesi

İsveç Vizesi

23 Eki 2015

Yorumlar

    • Murat Canbolat
      Murat Canbolat 17 Kasım 2015

      Amerika 10 yıllık vizesi için Ankara veya İstanbul konsolosluklarından herhangi bir birisinden başvuru yapabiliyor muyuz ?

    • Murat Canbolat
      Murat Canbolat 17 Kasım 2015

      Ankara dan 10 yıllık vize başvurusu için neler gerekli olduğunu mail atar mısınız?

    • Fatma Atalay
      Fatma Atalay 18 Kasım 2015

      merhabalar Amerika vizesi için başvuruda bulunmak istiyorum. İşlem süreci nasıl oluyor randevuyu kaç gün içinde alabiliyorsunuz.
      ilginize teşekkürler.

      • Alper Ufuk Demir
        Alper Ufuk Demir 18 Kasım 2015

        Amerika vizesi şu anda 1 hafta içerisinde randevu vermektedir.Ofisimiz ile irtibata geçebilirsiniz.

    • ESİN TAŞDEMİR
      ESİN TAŞDEMİR 19 Kasım 2015

      Merhabalar,
      Ben emekliyim, kızım ABD yaşıyor bana davet mektubu gönderdi. Vize işlemlerimi size yaptırmak istiyorum bunun için neler yapmalıyım tüm işlemleri siz mi yapıyorsunuz?

      • TDO
        TDO 19 Kasım 2015

        Amerika vizesi için tüm işlemleriniz tarafımızdan yapılmaktadır.

    • DİLA
      DİLA 20 Kasım 2015

      5 Kere ret aldım yine başvuru yapabilir miyim?

    • PINAR
      PINAR 20 Kasım 2015

      Amerika vizesi için davetiye şart mı ?

      • TDO
        TDO 20 Kasım 2015

        Amerika vizesi için 1.dereceden akrabanız veya bir arkadaşınız var ise davetiye almanız vize alma oranınızı arttıracaktır.

      • TDO
        TDO 20 Kasım 2015

        Amerika vizesi için vize ücreti 160 Dolar ödemeniz gerekmektedir.

    • damla
      damla 20 Kasım 2015

      Abd vizesi kaç günde sonuçlanır ?

      • TDO
        TDO 20 Kasım 2015

        Amerika vizesi randevu ya girdikten sonra 5 gün içerisinde sonuçlanmaktadır.

    • berk
      berk 20 Kasım 2015

      Abd başvurusu için her seferinde parmak izi alıyor mu ?

      • TDO
        TDO 20 Kasım 2015

        Amerika vizesi için daha önceden 10 yıllık vizeniz olsa dahi parmak izi vermeniz gerekmektedir.